Off White Blog
וופאי רואה את בית הצדף הסקנדינבי כמוזיאון לחיים

וופאי רואה את בית הצדף הסקנדינבי כמוזיאון לחיים

דֵצֶמבֶּר 1, 2020

מונע על ידי הרצון למזער את טביעת הרגל הפחמית של העיצוב שלו, אדריכל איטלקי, וופאי ויזואנס נערץ על יכולתו הפרוטאנית להפוך כל חלל למה שהוא מגדיר כ"מוזיאון לחיים ".

בהשראת העקמומיות הקסומה של צדף, וופאי עושה שימוש בגישה סביבתית ובת קיימא לבניית פרויקטים למגורים מודרניים באמצעות שילוב של קירור פסיבי, ואור שמש טבעי, כמו גם, שימוש חוזר וממוחזר.


וופאי רואה את בית הצדף הסקנדינבי כמוזיאון לחיים

בית הצדף הסקנדינבי, המורכב משלושה חלקים עיקריים, כולל אזורי מגורים עם קונספט פתוח עם מטבח, פינת אוכל וסלון, בתוספת שני חדרי שינה, אמבטיות, בריכת שחייה חיצונית ואזור בילוי. ריהוט אזור המגורים פונה כלפי חוץ, אל עבר חלון זכוכית עגול עצום - החלטה מכוונת ומחושבת במקסימום הרפיה, תוך גישה לגינה פרטית דרך גלילי זכוכית גדולים חסרי גג.


הבית משתרע על הגבולות שבין חלל מקורה וחיצוני נתפס, ומצופה חיי צמח נהדרים, ומדגיש עוד יותר את הקשר של העיצוב לסביבתו הטבעית.

בעוד בית הצדף הסקנדינבי ניתן למגורים, Wafai Envisions הציע תוכניות לייצר את החלל במערכת מבנית של מסגרות עץ גלולות מלאות בבידוד קש טבעי - עשוי כולו מעץ ממוחזר כך שכל שלבקת חוגרת מבטאת גוון ייחודי ומיוחד להיווצרותו. תבנית חיצונית מורכבת.

מאמרים קשורים